Familie Van Kemenade-van Schijndel 1915

Inleiding

Veel mensen zijn op zoek naar hun voorouders. Mede dankzij televisieprogramma’s als ‘Verborgen verleden’ groeit de populariteit van het stamboomonderzoek. Bij archieven, genealogische en historische verenigingen en documentatiecentra kunnen mensen terecht voor onderzoek. De laatste jaren komt steeds meer informatie online beschikbaar, zodat je ook gewoon thuis onderzoek kunt doen. Ook via het platform Erfgoed Gemert-Bakel wordt informatie beschikbaar gesteld ten behoeve van stamboomonderzoek. Je kunt zoeken naar bidprentjes, huwelijksakten, doopinschrijvingen maar ook naar beeldmateriaal. In veel gevallen is ook een afbeelding te vinden van het originele stuk, waarin je voorouder wordt genoemd.

Advies nodig?

Bij het gemeentearchief en de heemkundekringen zijn deskundigen die je kunnen helpen bij het opzetten van je onderzoek en advies kunnen geven over vervolgstappen. Wist je bijvoorbeeld dat veel inwoners van Gemert-Bakel een afstammingslijn hebben naar Karel de Grote? Omdat in de gemeente Gemert-Bakel veel informatie bewaard is gebleven, kun je met je voorouderonderzoek behoorlijk ver terug in de tijd en is de kans ook groot dat je iets te weten komt van het dagelijkse leven van je voorouders: waar hebben ze gewoond? Wat deden ze voor de kost? Hoe was hun levensverwachting? Voor al deze en meer vragen kun je terecht bij de collecties van Erfgoed Gemert-Bakel.

In onze bibliotheekcollecties hebben wij ook boeken over stamboomonderzoek, die je verder op weg kunnen helpen.

Gegevens zoeken in Gemert-Bakel

Je kunt ervoor kiezen om alleen op persoonsnamen te zoeken in de indexen op personen, of in de Beeldbank of in archieven. je kunt ook kijken of wij in onze bibliotheekcollecties al een boek hebben over jouw familie. Wil je een totaaloverzicht, dan kun je door alle collecties zoeken. De bidprentjes in de collectie van de Heemkundekring D’n Blikken Emmer, De Rips, zijn hier toegankelijk gemaakt.

Meer weten over andere gemeenten?

Overige archieven en instellingen met gegevens over deze regio:

Andere interessante databases voor stamboomonderzoek:

Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×