Halexpositie 66 jaar De StreupersVanwege de viering van het 66-jarig bestaan van Carnavalsvereniging ‘De Streupers’ in De Rips is in de hal van het gemeentehuis van Gemert-Bakel een expositie ingericht met een overzicht van de historie van het carnaval in De Rips.

Heemkundekring ‘D’n Blikken Emmer’ heeft samen met leden van de carnavalsvereniging een mooie expositie ingericht over 66 jaar ‘De Streupers’ met veel foto’s, kostuums, archiefmateriaal en historische attributen zoals medailles en een klokje.  Er zijn ook foto’s en krantenknipsels te zien over de viering van carnaval in De Rips van vóór de oprichting van ‘De Streupers’. De oudste vermelding van carnavalsactiviteiten in De Rips dateert uit 1929. Het initiatief om te komen tot een carnavalsclub ontstond in 1957. In 1958 volgde de daadwerkelijke oprichting. De expositie is te bezichtigen tot en met medio augustus tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Meer informatie over de achtergronden en activiteiten van het carnaval in De Rips zijn te vinden op de website van Carnavalsvereniging ‘De Streupers’

Share it!

Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×