Op woensdag 30 november zijn tijdens een perspresentatie de foto’s van Bakel, Milheeze en De Rips gepresenteerd.

Sinds kort staan duizenden foto’s van Bakel, Milheeze en De Rips online in de beeldbank van het Gemeentearchief Gemert-Bakel. Op woensdag 30 november werd de uitgebreide fotocollectie gepresenteerd tijdens een perspresentatie in het gemeentehuis van de gemeente Gemert-Bakel. Burgemeester Michiel van Veen gaf aan trots te zijn op de samenwerking met de heemkundekringen om de collectie te digitaliseren en te ontsluiten voor het publiek.

In 2018 heeft de gemeente een grote collectie foto’s verworven. Met hulp van vrijwilligers zijn de foto’s eerst gecontroleerd op sortering en daarna gedigitaliseerd. De scans zijn in de beeldbank geplaatst en de  beschrijvingen zijn ingevoerd en waar mogelijk aangevuld.

Er zijn nu 8.239 afbeeldingen van Bakel, Milheeze en De Rips aan de beeldbank toegevoegd. Deze zijn nu ook bijna allemaal online beschikbaar. Op de site Erfgoed Gemert-Bakel staat een link naar de nieuwe foto’s uit deze collectie.

De Heemkundekring Bakel en Milheeze heeft deze afbeeldingen en foto’s uit andere collecties gebruikt om twee fototentoonstellingen in te richten: één in Bakel en één in Milheeze met foto’s uit het eigen dorp. Deze tentoonstellingen zijn te zien in:
– Bakel op 10 en 11 december in de kerk (geopend van 11.00 tot 17.00 uur)
– Milheeze op 17 en 18 december in de kerk (geopend van 11.00 tot 17.00 uur)

Presentatie fotocollectie Bakel, Milheeze en De Rips. Foto: Gemerts Nieuwsblad

Presentatie fotocollectie Bakel, Milheeze en De Rips

Share it!

Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×