Heemkundekring Bakel en Milheeze viert dit jaar het 40-jarig jubileum. Ter gelegenheid hiervan is een jubileumboek uitgebracht. In de hal van het gemeentehuis is een expositie ingericht.

Heemkundekring Bakel en Milheeze is opgericht op 26 november 1981. Op 8 maart 1982 werden de statuten gepasseerd. Bij gelegenheid van de viering van het 40-jarig bestaan is in maart 2022 een jubileumboek uitgebracht met een terugblik op 40 jaar heemkunde en een overzicht van de geschiedenis van Bakel en Milheeze.

De uitgave telt 63 pagina’s en is rijkelijk voorzien van illustraties. Het boekje is voor € 12,50 te koop onder meer bij het Gemeentearchief Gemert-Bakel.

In de hal van het gemeentehuis in Gemert is momenteel een expositie te zien gewijd aan het 40-jarig jubileum van de heemkundekring. De geschiedenis van Bakel en Milheeze is in beeld gebracht in woord en beeld en er zijn bijzondere voorwerpen uit de collectie van de heemkundekring te zien. De expositie is te bekijken tijdens openingstijden van het gemeentehuis van mei tot en met juli 2022.

Share it!

Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×